Skip to main content

Google hecht veel waarde aan mobiel vriendelijke websites

Door 30 maart 2015Internet, Webdesign

Een website die geschikt is voor je mobiel; het komt steeds vaker voor maar hoe belangrijk is dat nou eigenlijk? Google heeft aangekondigd vanaf 21 april 2015 mobiele websites voorrang te geven in de zoekresultaten. Dit omdat het aantal mensen met een smartphone en/of tablet de afgelopen jaren extreem is gestegen. Als je via een smartphone gevonden wilt worden dan moet je dus beschikken over een mobiel vriendelijke website.

Waarom hecht google hier zoveel waarde aan?

Tegenwoordig heeft de meerderheid van ons een smartphone en zoekt vrijwel iedereen hiermee online informatie op. Daarbij worden de meeste zoekopdrachten thuis of op het werk uitgevoerd. Het is zelfs gebleken dat er meer zoekopdrachten via de smartphone worden gedaan dan op de desktop! Google heeft deze veranderingen door en merkt dat mobiele gebruikers het erg storend vinden als er geen mobiele website is. Gebruikers vinden het erg vervelend om in te zoomen om teksten te lezen. Veel mensen verlaten daardoor al snel de website.

Wat als ik geen responsive website heb?

Bedenk eerst wat de doelstelling is van jouw website. Wil je goed worden gevonden bij de zoekmachines of is je website eigenlijk alleen maar bedoelt ter informatie en voor reclame? Kijk ook eens naar het huidige aantal mobiele bezoekers op jouw site. Is dat al meer dan 40% dan is het laten maken van een responsive website sterk aan te bevelen. Aparte mobiele websites met alleen een desktop en mobiele versie worden afgeraden.

Is jou website mobiel vriendelijk?

Dit kun je testen op de volgende pagina: https://www.google.com/webmasters/tools/mobile-friendly/
Als jouw site niet mobielvriendelijk is dan is de kans aanwezig dat dit op termijn ten koste gaat van je ranking op Google.

vindingrijck-mobile-friendly

voor-mobiel google

Wanneer is een website mobiel vriendelijk?

  • Je moet teksten van een website kunnen lezen zonder hoeven in te zoomen.
  • De site hoeft niet horizontaal gescrold te worden.
  • Content, video’s en sliders moeten allemaal geschikt zijn voor de mobiel.
  • De website is snel te laden en laat gebruikers niet te lang wachten.

Zoals je op de afbeelding al kunt zien heeft Google al onderscheid gemaakt in websites. Voor de website van Vindingrijck staat aangegeven: Voor mobiel.

Wilt u ook een website die geschikt is voor Google?

Is uw website nog niet mobiel vriendelijk en heeft u er belang bij dat u goed wordt gevonden in Google’s zoekresultaten? Neem dan contact met ons op en vraag ons naar de mogelijkheden!

Neem contact met ons op

Over Vindingrijck