Skip to main content

‘Nieuwe’ website? Bedenk vooraf goed wat je wilt vertellen!

Door 2 maart 2015augustus 5th, 2015Internet, Webdesign

Een website is meer dan alleen een nieuwe uitstraling. Vaak wil men de bestaande content van de huidige website overnemen en alleen de uitstraling van de site veranderen. Met veel conversiemogelijkheden om contact op te nemen via email of telefoon. Kijk echter zelf eerst eens kritisch naar jouw website. Waarom wil je nu een nieuwe website? Omdat hij niet het juiste rendement behaald? Is het dan wel de vormgeving die aangepast moet worden?

Content is belangrijk!

Natuurlijk zorgt een nieuwe vormgeving voor een frisse uitstraling. Maar schep je daarmee duidelijkheid over de onderwerpen die je wilt vertellen? Content is King. De vormgeving is alleen maar het jasje om het er goed uit te laten zien. Zorg ervoor dat je op je nieuwe website vertelt wat een bezoeker verwacht. Jouw bezoeker zal de website verlaten als hij niet wordt geïnformeerd over dat wat hij zoekt. Hoe mooi en dynamisch je website er ook uitziet.

Vormgeving op de 2de plaats

Als de juiste content al vooraf bekend is dan kan de vormgeving effectiever en efficiënter ontworpen worden. De webdesigner gebruikt dan geen dummy tekst of voorbeeldafbeeldingen maar de ‘echte’ content. Hierdoor kan de vormgeving op maat gemaakt worden. Of zoals collega Eric van Hall van Mediaweb het mooi omschrijft:

Een website ontwerpen zonder dat je beschikt over echte content is als het ontwerpen van een maatpak zonder de maten van de drager op te nemen

Eric van Hall van Mediaweb.

Moet alle content dan voor de ontwikkeling al klaar zijn?

Vaak zien we dat de content pas wordt aangeleverd als de website al ontwikkeld is en bijna online gaat. Dit heeft tot gevolg dat mensen in de stress raken. Stress omdat deadlines uitlopen, er aanpassingen gedaan moeten worden bijvoorbeeld i.v.m. meer content dan verwacht. Hierdoor komen er kosten bij en is het project minder geslaagd. Om deze gevolgen tegen te gaan, is het van belang dat de content voor ontwikkeling klaar is. Het is niet noodzakelijk om álle content af te hebben maar een goede en realistische voorbeeldcontent voor alle verschillende paginatypes is zeer wenselijk. Daarna kan tijdens de ontwikkeling de definitieve content nog geoptimaliseerd worden.

VDR_ContentBeheer_nieuwsbrief

Contentbeheer

Als je content klaar is, en jouw nieuwe website online staat, is het belangrijk dat je de content regelmatig onderhoudt. Hierdoor blijft de website interessant en aantrekkelijk voor bezoekers én zoekmachines. Wij helpen je hier graag bij.  Bekijk onze informatie leaflet over contentbeheer.

Over Vindingrijck