Skip to main content

Onderhoud CMS Software

Door 20 mei 2014september 17th, 2014Internet

Updates voor Content Management Systemen komen meerdere keren per jaar voor en vernieuwen de versie van uw websitesoftware (bijvoorbeeld van Joomla 1.5.1 naar 1.5.26). Uw CMS wordt dan voorzien van verbeterde functionaliteit. Problemen zoals bug fixes zijn opgelost en het gebruiksgemak is verhoogd. Tevens worden er belangrijke veiligheidspatches doorgevoerd die uw website beter beschermen tegen aanvallen van hackers.

Ook komt het voor dat content management systemen op een gegeven moment (meestal na 2 tot 3 jaar) oudere versies niet langer ondersteunen. Dit vanwege conflicten met de nieuwe manier van werken binnen het pakket. Als u wilt doorontwikkelen aan een verouderde versie van uw CMS dan blijkt dit vaak niet meer mogelijk. Diverse modules en toepassingen worden niet langer ondersteund. U zult dan moeten upgraden naar een nieuw pakket (bijvoorbeeld van Joomla 1.5 naar Joomla 2.5).

Om de kans op het hacken van een site zo klein mogelijk te maken, zult u dus regelmatig het CMS moeten updaten en om de paar jaar zelfs moeten upgraden. Ook de diverse plug-ins en maatwerkmodules dienen daarbij telkens up-to-date gehouden te worden. Meestal gaat de klant er van uit dat de bouwer het doet. En de bouwer meent dat na het bouwen de opdracht er op zit. Er wordt in veel gevallen geen onderhoudscontract afgesloten waardoor er bij een hack meestal naar elkaar gewezen wordt. Het is daarom belangrijk om duidelijke afspraken te maken over wie hier verantwoordelijk voor is. Mocht u zich op dit moment afvragen wie uw CMS up-to-date houdt dan is het daarvoor waarschijnlijk nu de hoogste tijd!

Vindingrijck heeft hiervoor verschillende onderhoudsabonnementen. Zonder onderhoudsabonnement zullen wij u elke versie-update of elke pakket-upgrade apart begroten of op nacalculatie berekenen. Een pakketupgrade is overigens geen karweitje van een paar minuten. Afhankelijk van het CMS en de reden voor de upgrade kan dit zelfs oplopen van enkele uren tot meerdere dagen. Met een onderhoudsabonnement bent u voordeliger uit en heeft u de zekerheid van een optimaal functionerende website!

Wilt u uw CMS updaten, upgraden of voorzien van een onderhoudsabonnement?
Vraag Pieter of Thijs naar de mogelijkheden!

Over Vindingrijck